Het verschil tussen een intrek-kozijn en een conventieel kozijn

Het intrek-kozijn is ontwikkeld om in een bestaand kozijn een draai-val raam te monteren, het raam kan dus zowel naar binnen draaien alswel aan de bovenzijde naar binnen “vallen”. Denk hierbij aan onhandige situaties zoals ramen die niet open kunnen door rolluiken, schuiframen die erg stroef gaan en tuimelramen die tocht en water doorlaten. Maar ook vast glas in een kozijn waar eenvoudig dit systeem toegepast kan worden.Het wooncomfort word hierdoor aanzienlijk verbetert en als zeer praktisch ervaren doordat ventileren tijdens regenachtige periodes nu kan en de ramen van binnenuit gezeemd kunnen worden. Het systeem bestaat uit een mahonie frame wat machinaal aangepast wordt aan de bestaande kozijnsponningen. Het draai-val raam word in de fabriek gemonteerd in het frame en wordt als een kant-en-klaar element geleverd.

Omdat het raam eenvoudig te demonteren is uit het frame word het vooraf standaard beglaasd met HR ++ beglazing bij ons in de fabriek. Het merendeel van de montage gebeurt langs de binnenzijde van de woning.

Hierdoor is het voor bijna iedereen mogelijk om dit systeem binnen 2,5 uur te monteren zonder hak en breekwerk !!

Durft u het zelf niet aan? Stuur ons via het contactformulier een foto van het bestaande kozijn en vermeld uw woonplaats en wij maken een passende aanbieding !

Het bijkomende voordeel is dat het raam geheel nastelbaar is en daardoor een lange levensduur heeft. De scharnierpunten en sluitplaatjes zijn verdekt in het frame waardoor alleen het afsluitbaar greepje zichtbaar is.

De mogelijkheden zijn eindeloos; zo kunnen er diverse profileringen aan de ramen gefreesd worden die aansluiten bij oudere woningen. Het kan uitgevoerd worden met diverse kruis-roede verdelingen, melk en figuurglas, zelfs glas-in-lood en ventilatieroosters maar ook houten weldorpels om de authentieke uitstraling van vroeger te benaderen! Kortom; voor iedere woning is er een gepaste oplossing.